onsdag 19 december 2012

Hemmagjorda Brända mandlar *busenkelt*


Får presentera det enklaste och godaste julgodiset jag vet. Det känns lagom onyttigt och gör man det själv kan det ju inte bli nyttigare än så här:

 Brända mandlar a'la Leila Lindholm:
  • 125 g sötmandel
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ dl florsocker till separering
  • (till höger på bild har jag -bloggaren- haft på ca 1msk kakao)
  1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
  2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
  3. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
 Sista steget, att blanda med florsocker igen kan hoppas över.

Kakao-pudrade mandlar, inkl florsocker, ger en hint av kakao och det är kanongott för den som älskar choklad!





"Naturella" mandlar endast rostade med florsocker och rullade i socker.

2 kommentarer:

Maya sa...

Smarrigt!

Testa Polkabräck, bland det godaste jag smakat på länge. Bara att googla upp det ;) Kram

sandra simonsson sa...

Låter ju riktigt trevligt! :-)