Får presentera det enklaste och godaste julgodiset jag vet. Det känns lagom onyttigt och gör man det själv kan det ju inte bli nyttigare än så här:
Brända mandlar a'la Leila Lindholm:
- 125 g sötmandel
- 1 ½ dl florsocker
- ½ dl florsocker till separering
- (till höger på bild har jag -bloggaren- haft på ca 1msk kakao)
- Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
- Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
- Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
Kakao-pudrade mandlar, inkl florsocker, ger en hint av kakao och det är kanongott för den som älskar choklad!
"Naturella" mandlar endast rostade med florsocker och rullade i socker.
2 kommentarer:
Smarrigt!
Testa Polkabräck, bland det godaste jag smakat på länge. Bara att googla upp det ;) Kram
Låter ju riktigt trevligt! :-)
Skicka en kommentar