onsdag 31 oktober 2012

Att planera tårtbygge

1. Bestäm dig för utseende, form och storlek. Vanlig springform på 22-24cm med löstagbar kant och rund räcker långt.

2. Bestäm dig för innehållet. Söta gräddfyllningar och choklad bryts av med hjälp av syrliga bär och frukt som Hallon, Passion och citron. Ju sötare desto mindre brukar folk äta. En bra kombination är lagom av allt; en blandning av sött och syrligt/friskt.

3.
Förbereda tårtbottnarna 2-3dagar innan, låt vila i plast. Köper du färdiga bottnar kan du hoppa det här steget.
Men Fixa med dekorationer om de ska vara i tex socker och behöver stelna i lugn och ro.

4. Ca 1-2dagar innan fylls tårtan med fyllningarna. Helst dagen innan, men skulle något hända vill man vara ute i god tid och för att hinna att baka ny.

5. Dekorera! Dagen innan/ samma dag. Beroende på hur avancerad den ska vara.

Lycka till!

Besök tex wilton för inspiration till tårtan.


Inga kommentarer: