Kalasfärs
Det här behövs till 6 port:
1 dl vatten
1 dl grädde 750 g köttfärs 1 ägg
10 cm purjolök
1 msk senap
2 msk chilisås
1 dl mjölk
1 tsk oregano
salt, peppar
200 g champinjoner 100 g rökt skinka
10 körsbärstomater
1 dl riven ost
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 dl grädde 750 g köttfärs 1 ägg
10 cm purjolök
1 msk senap
2 msk chilisås
1 dl mjölk
1 tsk oregano
salt, peppar
200 g champinjoner 100 g rökt skinka
10 körsbärstomater
1 dl riven ost
Garnera med: kryddgrönt
Ugn: 200°/250°
2. Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar.
3. Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter.
4. Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.
Gör så här:
1. Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i köttfärs, ägg, finstrimlad purjolök, senap och chilisås. 2. Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar.
3. Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter.
4. Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar