onsdag 12 augusti 2009

KALASFÄRS

Med egen modifiering (lade till sockerärtor och istället för chilisås blev det sweetchilisås, 1/4 paprika blev det också i samt sweetchilirökt skinka (det lät gott), hade bara 413g köttfärs hemma men det räcker och blir över till 2pers, men allt annat utom tomaterna hade jag samma av.. men 5st små tomater går bra det med..) Man kan helt enkelt ta vad man har hemma; rivna morötter, kantareller, sparris, kvisttomater, gräslök, salami..

Kalasfärs

Det här behövs till 6 port:

4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 dl grädde 750 g köttfärs 1 ägg
10 cm purjolök
1 msk senap
2 msk chilisås
1 dl mjölk
1 tsk oregano
salt, peppar
200 g champinjoner 100 g rökt skinka
10 körsbärstomater
1 dl riven ost
Garnera med: kryddgrönt
Ugn: 200°/250°

Gör så här:
1. Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i köttfärs, ägg, finstrimlad purjolök, senap och chilisås.
2. Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar.
3. Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter.
4. Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.
Smaklig måltid!



Inga kommentarer: