Gårdagens tårta blev kanon. Hade gräddfyllning men hade för lite av vit chokladganache så grädden fick duga. Lite smörig i smaken trots hallon och persikofyllning i grädden. 

Ganache= grädde 37% och choklad.
Fördelas enligt så här: 1del grädde med 1del choklad. 100g choklad med 1dl grädde. Ibland kan mjölkchokladen behövas i 2del till 1del grädde. Ju mörkare desto mindre. Vit choklad behövs 3del till 1del grädde då det inte är choklad eg.
Hackas fint och läggs i mucrosäker bunke. Värm på full effekt i ca 45-55sek och vrid skålen tills grädden skiftar i brunt. Vid första värmningen är det svårt att få till. Men håll blandningen fingervarm till ca 45'C inte koka. Micra i omgångar tills chokladen är helt smält. När den är helt smält kan man börja vispa den eller röra den kraftfullt för att få i lite smidighet i den. Låt svalna helt och ställ svalt över natten. Värm i Micro några sekunder om rumstempererad gansche är för hård vid spackling och fyllning av tårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar