tisdag 26 februari 2013

Wet on wet royal icing

Kristyr som inte är så hårt blandad är lös (wet=blöt) och flyter lätt samman. Jag har inget annat recept än: pröva dig fram. Jag inser att min kristyr var lite för rinnig, men se till att den inte lämnar ränder efter sig när du lyfter vispen eller sleven. Häll i lite mer citron eller någon droppe vatten om den är för hård.

1 äggvita vispas till ett skum och till rumstemperatur.
1-2dl florsocker
0,5-1tsk pressad citron
Karamellfärg/gelefärg etc

Sedan skall kakan täckas med en färg (här vit) och dekoreras i en annan. Jag hämtade inspiration hos baristafolket, ni vet de som gör snygga mönster i kaffet ute på caféerna.

Tadaa!











2 kommentarer:

Victoria sa...

Riktigt snyggt!! Duktig du är :)

sandra simonsson sa...

Tack. Det var ganska pilligt och sockrigt dock. och första gången. :-)