Men det här receptet + 1st rödlök blir en kanonsallad. Lägg till lite paprika om du vill ha hämt-pizza-sallad. (eller vad man kallar det)
Min pizzasallad, ser lite blek ut, men ack så god. |
1 dl olja
1 dl salladsvinäger /äppelcidervinäger
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk salt
½ medelstort vitkålshuvud
Mellanmalen svartpeppar
1 dl salladsvinäger /äppelcidervinäger
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk salt
½ medelstort vitkålshuvud
Mellanmalen svartpeppar
Gör så här: Strimla vitkålen och lägg i en skål. Koka samman olja, vinäger, vatten, salt och socker. Häll vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar. Salladen smakar bäst om den får dra 4-5 dagar i kylskåpet. Rör om några gånger under tiden.
Sallad och pizza.. Alltså det ser kanske inte så gott ut, men med degbotten och tomatsås från ICAs egna kit smakade det kanon. Min fyllning (efter tomatsåsen):
- rökt skinka
- ananas
- skivade championer på burk
- pizzakrydda
- ost
- pressad vitlök (pyttelite småskvätt ut på hela pizzan)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar