Dagens första projekt: aioli
Obs! Alla ingredienser ska vara i samma temperatur: rumsvarmt. Lägg fram allt senast 6h innan. Eller över natten.4 äggulor
4dl olivolja
6 klyftor vitlök, hackade/pressade
2tsk citronsaft
- Vispa med elvisp äggulor och tillsätt oljan i mycket fin stråle lite i taget. Om allt är i rumstemp och olja tillsätts långsamt skär sug inte aiolin.
- Sedan tillsätter du citronsaften lite i taget Ydre vispningens slutfas.
- smaksätt med vitlök, salt, peppar.
- För exktra sting tillsätt cayennepeppar, sambalolek, chili etc. Dill, gräslök etc går bra det med.(recept: kokaihop)
Det här är vad jag använt mig av. |
Uppdaterat 9/9: Mosa/pressa klyftorna, de stör annars bara i aiolin. Och använd en neutral olja, tyckte olivoljan tog överhand.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar