måndag 17 januari 2011

Yoghurt med Ingefära

Bedöm om min förvåning när jag hittar en yoghurt i hyllan på ICA från Valio med Ingefära. Hur smakar det? Nyfikenheten tar självklart överhand men en back-up-yoghurt följer med i korgen, ifall det inte smakar gott.

Så idag testar jag den för första gången. Helt klart intressant. Citruskänslan finns där, klassiskt för ingefära enligt mig om än lite vassare/skarpare, självklart lika söt som vanliga Valio-yoghurtar då den även smaksätts med vaniljessens.

Helt klart värd att testa om man gillar yoghurt och ingefära. :-)

2 kommentarer:

Annmi sa...

Älskar Vanilj ♥.....
Ska testa denna!

/ Kram Kram

Numera medveten sa...

Om ni älskar vanilj så skulle jag välja något som inte innehåller vanillin eller smakaromer. Vanillin utvinns ur barrved. Det som smakar vanilj i den produkten är inte vaniljen utan vanillinet. Industrin hittar på många olika sätt för att få oss att tro att det är äkta vanilj som ger smaken. De skriver att produkten innehåller äkta vanilj, vilken den gör men den riktiga smaken kommer från vanillinet som de gömmer i aromämnen. Aromämnen i sverige behöver inte redovisas iom att det klassas som företagshemligheter. SÅ när man köper en glass som det står äkta vanilj på så innehåller den någon svag procent äkta vanilj men sedan innehåller glassen även aromämnen. Under aromämnen så används vanillin som alltså ger smaken till glassen o inte den äkta vaniljen. Har gått på detta själv men köper numera inte sånna produkter. vaniljsocker är det samma sak med. Rekommenderad läsning hemliga kocken.