måndag 1 februari 2010

Middagstips: Laxpaj på allt du har hemma..

haha.. ja jag har "gått lös" på hemmets få ingredienser och det resulterade i en paj som står i ugnen:

Laxpaj med grönt

Du behöver:

1port lax snabbt fräst i panna, dock ej genomstekt
(ca 125g eller 1 av 4 filéer i styckfryst format)
1dl cremefraiche
3ägg
4st soltorkade tomater
1st rödlök (1/2 fräst, 1/2 rå)
4-5st salladslöskstänger, hackade.
1/2 avocado i tuggvänliga bitar
2-3st broccolibitar (hade frysta)
1mks torkad dill
1msk citronpeppar
salt
peppar
lite grönsaksbuljong

Dela och hacka det som ska hackas. Allt som inte går att stoppa i munnen i en bit skall delas..
Rör ihop allt utom laxen som läggs på sist på fyllningen!
Grädda först pajskalet 200'C i ca 10-15min. Ha koll på kanterna så de inte bräns.

Pajskal:
3dl mjöl
125g smör (kallt)
1tsk bakpulver (stod ej med i grundreceptet "Vår Kok Bok")
2-3msk vatten

Knåda ihop med ev lite salt och peppar till en smulig deg. Tillsätt sedan 2-3msk vatten. tryck ut i form och låt stå kallt tills ugnen är uppvärmd.

Häll i fyllningen och grädda i 200'C i ca 30min. efter ca 15min kan det behövas täckas med aluminium tills allt är klart. Pajjen är klar när allt är fast i konsistensen.

Smaklig måltid.. bild kommer. :-)

1 kommentar:

Annmi sa...

Låter ju *mummsigt* :)
Jam & stor *Kraam* från oss!!! ♥