lördag 16 januari 2010

Radhusbrand, katt saknas

Surte, norr om Göteborg, där jag bor hade idag brand i ett radhus, ca 10-20meter från min lägenhet. Alla kom ut oskadda inkl övriga husdjur som fågel och kanin.. Dock hittades inte katten. Vi får hoppas att den hittade ut själv, som de oftast gör.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.291019-radhus-brann-i-surte

Sambons far och väninna hade varit på villovägar för ett besök till Surtesjön som ligger väldigt högt upp om än in imellan husen, skogen så lite krångligt att hitta dit. Tur i oturen i sin vilse-körning kör de förbi detta hus där det kommer rök ifrån. De ringer larmcentralen som skickar brandbilar från 3 stationer. + polis och ambilans. Väninnan är barnpsykolog och tar hand om den tjej som var kvar i huset men som kom ut med hjälp av en stege via balkongen. De hade försökt vädra ut röken men syret gav bara elden mer fart och tog över.. Huset är troligtvis nerbrunnet om än inga andra hus tog skada. Tur att vissa kör fel. :-)

Nu hoppas vi kissen är oskadd, men jag har för mig katter har en förmåga att klara sig bättre än man tror då de håller sig så nära marken.

2 kommentarer:

Annmi sa...

Fyy va' hemskt *gråter* :( & ♥ Brister...
Håller tassarna för dem & att kissen kommer framtassandes snarast Jam & *Kram*

Qutie Pie sa...

har inget hört än och det finns inget att läsa om det i tidningen.. Håller tummarna att kissen ligger hos grannen..