tisdag 17 april 2007

Jag har fått huvudbry...


Inte nog med att man ska vara ärlig i dagens samhälle så ska man även vara snäll och trevlig. Hur sjutton går det alltid ihop?

Nej det förstår ju även jag att det inte alltid gör så dett har gett mig huvudbry.

Man ska vara rak , meninte för rak i sina svar. Man ska då helle rinte vara för mesig och gå runt det för mycket utan "lagom är bäst".
Vaddå lagom är bäst, vem f*n har hittat på det? En politiker troligtvis som inte vågar ge konkreta raka svar. Ja och nej existerar ju inte i deras värld...
Men lagom, ok jag ska försöka.. På tex caféet med en god vänn:

"Hejsan svejsan, allt bra?".."Jaha du har skaffat ny pojkvänn, jisses vad härligt!".."Nej men vad roligt att du fått lönehöjning".."och nya möjligheter, WOW!".."Jag har själv inte så mycket för mig, jo jag jobbar och så men du vet.. Livet hemma tar upp all tid nästan".. "Ja du vill köpa min bil? Ja men absolut, ingen annan vill ha den, annars skrotar jag den vet du.".."Har du tid att kika på den innan vi bestämmer något?".."ja du får ju resa en bit för att se den och ev hämta den, men det kan det vara värt".."Hoppas ni fattar tycke för varandra".

men så dyker det upp någon som erbjuder din lilla bil en likadan omvårdnad som din vänn, om än närmare dig.. Hur gör man? Man älskar ju sin bil och man vill så gärna se den ibland och se att den blir vårdad på rätt sätt och nu kan man ju det och ev hjälpa nya ägaren till rätta med bilen etc..

samtalet med goda vännen lite senare samma vecka..

"Ja du det är en gej jag måset säga.. Du kan inte köpa min bil".."Jo jag har hittat en ny som jag tror är en bättre bilvårdare än dig"
FEL!!
Så kan man väl inte säga? Eller? Ska man spola tillbaks och säga:
"Ja du, det har tyvärr blivit ändrade omständigheter.. Jag kan tyvärr inte sälja bilen till dig.".."Nej det är inte du eller bilen, det är mig det är fel på".."Jag ska sälja den till en annan..."
FEL!!
Nej detta håller ju f*siken inte heller.. "Ändrade omständigheter", snacka om att vara född till politiker.. Att inte säga rakt på sak vad som är problemet..

Jag hatar att vara svensk ibland. Som nu. Så jäkla mjäkig och så ska man inte såra någon för en "svensk tar inte ställning och tycker något för det kan ju uppröra och nej det vill bi ju inte"... *suckar*

Vad sjutton gör man nu? Går och drar nåt gammalt över sig i hopp om att det löser sig självt? Kanske.......

1 kommentar:

annmi sa...

Måste ju Mjaua att: Pralinen är såå söt på bilden :)